Coachen met paarden

Spiegelen met paarden

Wanneer praten even niet meer gaat, dan schakel ik de hulp in van mijn zwijgzame partners die zoveel zeggen, zonder woorden.

Hoe werkt paardencoaching?

Het is bewezen dat paarden het menselijk gedrag uitstekend reflecteren. Ze reageren op de signalen die we (onbewust) afgeven, zonder te oordelen. Je wordt geconfronteerd met je eigen ik. Dit zorgt direct voor nieuwe inzichten. Hoe reageer je op situaties en wat is het effect van jouw handelen? Die zelfkennis is de sleutel tot persoonlijke groei en helpt je verder. Als individu, maar ook als team.

Paarden zijn opmerkzame prooidieren en zijn altijd op hun hoede. Ze reageren daarom direct als ze spanning of emoties voelen. Paardencoaching klinkt misschien zweverig, maar niks is minder waar. De methode gaat uit van puur natuurlijk gedrag.

Gecertificeerd coach

Tijdens paardencoaching heb je één op één contact met het paard. Als coach observeer ik  de ontmoeting en geef ik verschillende opdrachten. De opdrachten zijn maatwerk en afhankelijk van het doel waarvoor de coaching dient. Na afloop vindt een evaluatie plaats. Hoe reageerde het paard en tot welke inzichten leidt dit? Vanuit hier kom je bij de kern van je wezen en nieuwe levenslessen zijn een feit.

Is Paardencoaching iets voor jou of jouw bedrijf? Neem contact op voor een gratis intakegesprek.

Is Paardencoaching iets voor jou of jouw bedrijf?

Neem contact op voor een gratis intakegesprek.

Individuele coaching

Op individueel niveau is Paardencoaching een effectieve methode om van een burn-out af te komen. Het herstel van een burn-out duurt vaak lang, maar door paardencoaching komen eventuele knelpunten veel sneller aan de oppervlakte. Je krijgt namelijk direct ‘feedback’ van het paard. Confronterend, maar noodzakelijk om te veranderen of te accepteren dat het goed is. Paardencoaching wordt ook ingezet voor traumaverwerking (PTTS, PTSD), rouwverwerking, relatieproblemen, verslaving, angsten en depressies en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Team coaching voor bedrijven

Paardencoaching werkt ook uitstekend voor bedrijven. Ontdek met behulp van paarden hoe de communicatie, onderlinge relaties en samenwerking verlopen binnen het team. Tijdens een sessie krijgen medewerkers inzicht in hun eigen functioneren binnen het team en worden persoonlijke competenties duidelijk. Deze inzichten dienen als waardevolle leermomenten. Paardencoaching is behalve leerzaam, ook een ontzettend leuk teambuildingsuitje voor bedrijven. Kom in beweging en snuif samen met collega’s de buitenlucht op in de paardenwei. De teamsessies worden op maat samengesteld.